Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Následky nehody, která se stala v Mánesově ulici v Českých Budějovicích, odstraňovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice. Hasiči provedli zajištění havarovaných vozů. Nehoda se obešla bez zranění.

Po předání nehody Policii ČR k šetření pak českobudějovičtí profesionální hasiči přejeli na Lidickou třídu v Českých Budějovicích, kde došlo k dopravní nehodě autobusu. Ani u této nehody nebyl nikdo zraněn. Hasiči opět provedli kontrolu úniku provozních látek a kontrolu vzniku dalších možných nebezpečí.

Poté se vrátili zpět na základnu. Na místo nehody po jejím zadokumentování Policií ČR vyjela profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné, která za pomoci sorbentu vyčistila vozovku od vyteklých provozních kapalin. Zásah byl ukončen po 9. hodině závěrečným zametením vozovky od použitého sorbentu, střepů a plastů.

Osádka vyprošťovacího automobilu profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice zasahovala u obce Bukovec, kde na zledovatělé vozovce sjel kamión částečně do příkopu. Kamión, jež byl naložen 23 tunami skla, uvíznul v příkopu jedním kolem. Hasiči jej vytáhli zpět na silnici. Krátce po půl sedmé byla vozovka opět zprůjezdněna. Velitel zásah si přes operační středisko na místo vyžádal vůz SÚS k posypu komunikace.

Do obce Litvínovice byla vyslána profesionální jednotka ze stanice České Budějovice k ohlášené dopravní nehodě. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o střet dvou osobních automobilů. Vozy zůstaly převrácené mimo silnici, zranění utrpěla jedna osoba. Zasahující hasiči provedli zajištění aut a kontrolu úniku provozních kapalin.

V 16:44 hodin českobudějovičtí hasiči zásah ukončili a odjeli zpět na základnu. Po zadokumentování nehody Policií ČR pak na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice České Budějovice – Suché Vrbné, která provedla naložení havarovaných aut na odtahovou službu a úklid komunikace.

S nutností vyproštění zraněných osob byla na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena nehoda osobního automobilu, jež havaroval u obce Závsí a zůstal mimo vozovku na poli. Když k nehodě přijela soběslavská profesionální jednotka, zjistila, že povolaná ZZS již není na místě.

Hasiči provedli průzkum havarovaného auta, ale nenalezli žádné bezprostřední nebezpečí. Nezraněná řidička čekala na odtah. V 16:25 hodin jednotka odjela zpět na základnu.