Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči z táborské stanice vyjeli k ohlášeným kládám na silnici v Košínské ulici v Táboře. Po příjezdu na místo, kde již zasahovala PČR bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o 3 ks klád o délce cca 3m nacházející se na komunikaci.

Za použití motorové pily bylo provedeno rozřezání a následné odstranění mimo vozovku. Po závěrečném průzkumu a úklidu komunikace se jednotka vrátila na základnu. Po celou dobu zásahu PČR usměrňovala provoz na pozemní komunikaci.

Na železničním přejezdu v Malšicích, části obce Třebelice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor společně s jednotkou SDH obce Bechyně a podnikovými hasiči podniku Správa železnic České Budějovice u střetu osobního vlaku s dodávkou. Přestože byla nehoda původně ohlášena bez zranění, ZZS ošetřila a následně odvezla zraněného řidiče dodávky.

Třináct cestujících z vlaku strojvedoucí bezpečně evakuoval ještě před příjezdem hasičů. Byla pro ně zajištěna náhradní doprava. Hasiči zajistili místo nehody a provedli kontrolu obou dopravních prostředků. Po 20. hodině si nehodu převzali hasiči HZSP SŽ České Budějovice. Ostatní jednotky zásah ukončily.