Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Únik hydraulického oleje v důsledku dopravní nehody řeší u Předslavic profesionální hasiči ze stanice Strakonice. Zásah je proveden na žádost Policie ČR, která na místě nehodu šetří. Jedná se o přibližně 20 litrů, které se rozlily jak na silnici, tak do půdy u silnice.

O události byli informováni pracovníci odboru životního prostředí příslušného městského úřadu, jedna pracovnice se dostavila na místo. Hasiči olej zasypali sorbentem, další postup bude konzultován.

K ohlášenému požáru bytu vyjeli strakoničtí profesionální i dobrovolní hasiči do Bezděkovské ulice ve Strakonicích. Průzkum ukázal, že kouř se line z okna bytu v prvním nadzemním podlaží. Vchodové dveře do bytu byly otevřeny.

Majitelka bytu byla v ložnici, kde jí pomáhal soused s likvidací požáru lampičky. Požár uhasili utěrkou, kterou následně vyhodili oknem před dům. Požár byl již zcela uhašen. Hasiči odvětrali zakouřený byt. Vzniklá škoda je nulová.

Na silnici vedoucí z obce Žár do Nových Hradů likvidovali profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny následky dopravní nehody osobního auta značky VW Lupu. Vůz byl v době příjezdu hasičů v příkopě převrácený na střechu.

Na místě byly již přítomny Policie ČR a ZZS, která ošetřovala zraněnou osobu. Hasiči průzkumem zjistili, že z havarovaného auta nevytékají žádné provozní kapaliny a že další zásah není nutný.