Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K ohlášenému požáru kotelny rodinného domu vyjely do Mirochova jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třeboň a jednotky SDH obcí Chlum u Třeboně a Suchdol nad Lužnicí. Průzkum ukázal, že v kotelně domu hoří popelnice.

Hasiči ji vynesli ven na volné prostranství, kde ji uhasili. Likvidaci požáru veliteli zásahu ohlásil na operační středisko krátce po 8. hodině. Škoda způsobená požárem činí 10 000,– Kč, hodnota uchráněného majetku je 1 000 000,– Kč.

Na dálnici D3 u Stoklasné Lhoty ve směru na České Budějovice likvidovali profesionální hasiči ze stanice Tábor následky dopravní nehody osobního automobilu značky Škoda Felicia. Havarovaný vůz skončil na obslužné komunikaci dálnice mimo hlavní dva jízdní pruhy.

Jeho řidička byla v době příjezdu hasičů z vozu venku, do své péči si ji ihned převzali zdravotníci ZZS, kteří k nehodě přijeli současně s hasiči. Jednotka HZS provedla u auta protipožární opatření, zajištění místa nehody a do příjezdu Policie ČR pak řídila provoz na komunikaci. Únik provozních kapalin z havarované Škody hasiči nezjistili. Po 17. hodině hasiči předali nehodu k šetření Policii ČR a odjeli zpět na stanici.