Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Dačice a jednotky SDH obcí Volfířov a Dačice byli vysláni do Volfířova k ohlášenému kouři linoucímu se z garáže bytového domu. Jako první na místo přijela dačická profesionální jednotka, která vnikla do garáže, kde nalezla hořící popel uložený v plastové nádobě.

Hasiči požár rychle lokalizovali a za další necelou půlhodinu velitel zásahu nahlásil, že je požár uhašen. Vzniklá škoda činí 5 000,– Kč, hodnota uchráněného majetku je 500 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Na silnici I. třídy č. 20 u Vodňan likvidovali vodňanští profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu značky Opel Corsa a dodávky Ford Tranzit. Pro řidiče Opelu velitel zásahu na místo povolal ZZS, která jej odvezla do nemocnice na vyšetření.

Hasiči dále provedli zajištění Opelu proti vzniku požáru a po ukončení šetření nehody Policií ČR jednotka odtlačila Opel mimo vozovku. Vůz Ford Transit bylo schopné další jízdy. Hasiči zásah ukončili úklidem vozovky krátce před 14. hodinou.