Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na žádost OPIS HZS Jihočeského kraje vyjela jednotka SDHO Netolice během dnešní noci hned dvakrát a to ke čtyřem padlým stromům přes silnici. První ohlášení přišlo krátce po půlnoci, přesně v 00:36 hod. Byl to strom na komunikaci směr Podeřiště.

Po odklizení stromu a odjezdu na základnu dojela jednotka po cca 150 metrech k dalším dvěma padlým stromům přes tu samou silnici. Po odklizení se vrátila na základnu. Druhý výjezd v 6:20 byl k odklizení velkého padlého stromu na Grejnarov, který spadl přesně v křižovatce na Lužice. Odklizení tohoto stromu trvalo tři čtvrtě hodiny. Po odklizení stromu a zametení komunikace se jednotka vrátila na základnu.

Následky dopravní nehody, při které se u Jarošova nad Nežárkou střetly osobní automobily továrních značek Škoda Octavia a Ford Mondeo, likvidovali společně se ZZS a Policií ČR profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec. Když jednotka HZS přijela k nehodě, byli cestující mimo havarovaná auta.

Vyproštění nebylo potřeba. Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že z Fordu vytekly na silnici provozní kapaliny. Hasiči je ihned posypali sorbentem. Po dobu šetření nehody Policií ČR jednotka HZS řídila provoz na komunikaci. Zásah byl ukončen závěrečným úklidem komunikace.

Zajištění havarovaného osobního automobilu značky Citroen Saxo proti požáru a proti úniku provozních kapalin provedla po dopravní nehodě, která se stala u obce Trhonín, profesionální jednotka ze stanice Vimperk. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou si do své péče okamžitě převzali zdravotníci ZZS.

Hasiči pak do příjezdu Policie ČR řídili provoz na komunikaci. Zásah jednotka HZS ukončila předáním nehody Policii ČR krátce před půl jedenáctou dopolední.