Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na silnici číslo 23 v Nové Olešné zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec u dopravní nehody, při které se střetly osobní automobil značky Citroen Berligo a dodávka Fiat Ducato. Nehoda se obešla zcela bez zranění, komunikaci Policie ČR v místě nehody uzavřela. Zasahující hasiči u obou havarovaných vozů provedli protipožární opatření a zasypali vyteklé provozní kapaliny sorbentem. Poté, co byl na vůz odtahové služby naložen Citroen, uvolnili příslušníci Policie ČR provoz na silnici v jednom směru (provoz řízen kyvadlově). Zasahující hasiči pak pomohli i s naložením dodávky a poté zásah krátce před 16. hodinou ukončili.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Soběslav a z jednotky SDH obce Veselí nad Lužnicí byly vyslány do firmy sídlící ve Veselí nad Lužnicí na Třídě Čs. Armády k ohlášenému požáru odsávání ve výrobní a skladovací hale. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že požár již částečně uhasili zaměstnanci firmy a že je nutné ještě zlikvidovat ohniska na radiátorech topení pod stropem haly.

K nim se zasahující hasiči dostali po výsuvném žebříku. Požár byl zcela uhašen přibližně po půl hodině. Škoda způsobená požárem byla vyšetřovatelem HZS vyčíslena na Kč 200 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 50 000 000,–. Příčinou vzniku požáru bylo tření a přehřátí při rozmítání řeziva.