Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Křemže a dobrovolní hasiči obce Holubov a Třísov byli vysláni do Holubova, části obce Třísov, kde byl ohlášen požár auta. Českokrumlovská profesionální jednotka na místě průzkumem zjistila, že jde o zahoření v motorové části vozu Škoda Octavia, které uhasila vysokotlakým proudem.

Po likvidaci požáru jednotky odtlačily auto mimo komunikaci. Vzniklá škoda činí 5 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Profesionální jednotka ze stanice Tábor vyjela na komunikaci č. 19, když za obcí Chýnov ve směru na Kladruby se střetl Ford Mondeo a Citroenem Jumper. Při nehodě byl zraněn řidič vozu Ford, který byl v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků ZZS.

Jednotka zajistila místo nehody, na obou vozidlech provedla protipožární opatření a místo zásahu osvětlovala. Po zdokumentování události Policií ČR byla poškozená vozidla naložena na vozidlo odtahové služby. Uniklé provozní náplně z obou aut byly zlikvidovány sorbentem, hasiči dále odstranili ze silnice ulomené části obou karosérií.