Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny zasahovali společně se ZZS a Policií ČR u Nových Hradů, části obce Údolí, kde se střetly dva osobní automobily. V jednom z aut cestovaly dvě osoby, ve druhém jedna. Všechny tři odvezli zdravotníci ZZS do nemocnice. Hasiči nemuseli vyprošťovat.

Provedli zajištění havarovaných aut protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR, trhosvinenská jednotka po ukončení jejich práce silnici uklidila.

Do rodinného domu v Kestřanech byly povolány jednotka profesionálních hasičů ze stanice Písek a jednotka místních dobrovolných hasičů k ohlášenému požáru elektroinstalace. Průzkum ukázal, že došlo k zahoření jističe v domácím rozvaděči. Nebyla nutná evakuace, nikdo nebyl zraněn.

Hasiči odpojili rodinný dům od elektrického proudu a vyžádali si na místo pracovníky firmy E-on. Místo zahoření zkontrolovali termokamerou a dům odvětrali. Žádná další ohniska nebyla nalezena. Vzniklá škoda činí 5 000 Kč.

Profesionální hasiči ze stanice Dačice, jako jedna z jednotek disponující defibrilátorem, byla na žádost ZZS povolána do Masarykovy ulice v Dačicích k resuscitaci osoby. V době příjezdu hasičů se na místo v těsném předstihu dostavila i posádka ZZS včetně lékaře.

Hasiči započali s intenzivní resuscitací – nepřímou masáží srdce a podle požadavků zdravotníků spolupracovala na záchraně života. Po přibližně třiceti minutách úspěšné resuscitace byl pacient naložen do sanitky a následně letecky transportován do nemocnice.