Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Husté sněžení potrápilo řidiče na Písecku. U obce Bernartice se převrátil přívěs nákladního automobilu. Přívěs zůstal na silnici, tak byla průjezdná pouze pro osobní auto. Zasahující profesionální hasiči ze stanice Milevsko průzkumem dále zjistili, že řidič je bez zranění. Velitel zásahu si jako posilovou jednotku povolal vyprošťovací automobil z táborské stanice.

Hasiči následně odpojili přívěs od nákladního auta. To bylo zcela v pořádku. Postavení přívěsu zpět na kola a jeho vyproštění nakonec provedla specializovaná firma. Osádka táborského vyprošťovacího automobilu však na zasněžené silnici vytáhla další dva nákladní vozy.

U obce Přešťovice, části obce Brusy, zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému u dopravní nehody osobního auta značky Chevrolet. Havarované auto bylo na střeše v příkopu, jeho řidička byla z něj venku. Profesionální hasiči ze stanice Strakonice zajistili místo nehody, řidičce poskytli předlékařskou pomoc, řídili provoz na komunikaci a prověřili, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny.

Když k nehodě přijela ZZS, ošetřila zraněnou řidičku a následně ji odvezla do nemocnice. Během šetření nehody Policií ČR jednotka osvětlovala místo události. Odtah vozu si zajistili rodinní příslušníci řidičky.