Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka z táborské stanice vyjela v Táboře do části města Zahrádka, kde byl ohlášen požár trafostanice. Průzkumem na místě hasiči zjistili, že na vysokém napětí ve výšce přibližně deset metrů dochází k výboji na jedné z fází.

Nejednalo se o nebezpečí z prodlení, proto hasiči společně s Policií ČR vyčkali do příjezdu pracovníků pohotovostní služby. Vedení bylo následně vypnuto, pracovník služby potvrdil závadu na odpojovači.

Mezi obcemi Planá nad Lužnicí a Turovec zasahovala profesionální jednotka ze stanice Tábor u dopravní nehody osobního automobilu značky Hyundai. Vozidlo bylo v době příjezdu hasičů mimo komunikaci na střeše v odvodňovací sto­ce.

Jeho řidičku si okamžitě převzala ZZS, vyproštění nebylo potřeba. Táborská jednotka zajistila místo nehody, provedla protipožární opatření a v průběhu zásahu řídila provoz na komunikaci. Poté, co bylo havarované auto odvezeno odtahovou službou, hasiči zlikvidovali ze silnice vyteklé provozní kapaliny, ulomené části karoserie a nahrnutou zeminu.