Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Následky další nehody likvidovali strakoničtí profesionální hasiči, a to na Palackého náměstí ve Strakonicích. Zde narazil řidič osobního automobilu značky Hyundai do dopravní značky. Při nárazu byla poškozena olejová vana vozu, ze které vytekl motorový olej. Hasiči skvrnu na vozovce vytyčili kužely a následně ji odstranili cementem.

U Hyundaie zároveň provedli protipožární opatření a pomohli s jeho naložením na vůz odtahové služby. U nehody jednotka HZS spolupracovala s Policií ČR.

U obce Hůrka na Českokrumlovsku došlo na železničním přejezdu k nehodě osobního automobilu, vozidlo skončilo v příkopu vedle kolejiště. Na místě zasahovali hasiči z Frymburku společně s posádkami RZP Trans Hospital Frymburk, RLP Český Krumlov a policisty.

Řidička osobního vozu byla po ošetření lékařem transportována se středně těžkým zraněním na trauma centrum českobudějovické nemocnice. Přesnou příčinu nehody šetří Policie ČR.

Ještě před příjezdem hasičů se podařilo majiteli částečně uhasit požár kabelů od sporáku a dřevěného podbití, ke kterému došlo v rodinném domě v Horní Stříteži. Požár dohasili dobrovolní hasiči obce Mladá Vožice vysokotlakým proudem.

Na místo se dostavili také jednotka profesionálních hasičů ze stanice Tábor a jednotka místních dobrovolných hasičů. Požár způsobil škodu za 10 000,–, hodnota uchráněného majetku činí 100 000,–.