Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov byli vysláni k obci Vyšný, kde na zledovatělé silnici vedoucí z parkoviště na Kleť uvízlo osobní auto. Nahlášení na tísňovou linku vypadalo dramaticky, neboť podle ohlašovatele auto visí na útesu a ve voze jsou další dvě osoby.

Průzkum na místě ukázal, že situace není tak složitá. Hasiči řidiči pomohli překonat zledovatělý úsek a přibližně za čtvrt hodiny odjeli zpět na stanici.

Na železničním přejezdu u obce Černěves, zasahovala vodňanská profesionální jednotka u další nehody. Tentokrát se jednalo o střet osobních vozidel značek Renault Thalia a VW Passat. Nehoda si vyžádala zranění tří osob.

Zasahující hasiči u obou aut provedli protipožární opatření a vyteklé provozní kapaliny na vozovce zasypali sorbentem. Odklizení havarovaných aut a úklid vozovky hasiči dokončili až po ukončení šetření Policie ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Třeboň a jednotka SDH obce Suchdol nad Lužnicí byli vysláni do Komenského ulice v Suchdole nad Lužnicí k ohlášenému požáru osobního automobilu. Jako první na místo přijela místní dobrovolná jednotka, která průzkumem zjistila, že auto již nehoří.

Svědci na místě události potvrdili, že došlo pouze k zahoření v motorové části vozu, které již majitel uhasil a s vozem odjel. Třeboňská jednotka byla odvolána. Událost byla předána Policii ČR.