Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na železniční trati mezi Českými Budějovicemi a Plzní na výjezdu ze Strakonic zasahovaly jednotka profesionálních hasičů ze strakonické stanice a jednotka HZSP SŽDC u ohlášeného požáru lokomotivy. Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár, který rychle po několika minutách lokalizovali.

Mezitím další hasiči pomohli přibližně stovce cestujících se bezpečně přemístit do blízké nádražní budovy. Nikdo z nich nebyl zraněn. Na místo byl vyslán také autobus HZS z Českých Budějovic pro případný transport cestujících z vlaku. Jeho pomoci však nakonec nebylo potřeba. Strakonická jednotka zásah ukončila krátce před 19. hodinou, kdy místo události velitel zásahu předal jednotce HZSP SŽDC. Škoda způsobená požárem činí Kč 135 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Monitoring neznámého zápachu provedla v prostorách banky v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích. Ještě před příjezdem hasičů se všichni zaměstnanci banky evakuovali, nikdo z nich si nevyžádal ošetření ZZS. Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o zápach z acetonu a protiplísňového nátěru prováděného ve sklepě. Hasiči zvýšené hodnoty naměřili i pomocí měřicího přístroje. Okamžitě bylo zahájeno odvětrání jak sklepů, tak i dalších chodeb banky. Po 12. hodině velitel zásahu předal místo Policii ČR a zástupcům banky a jednotka zásah ukončila.