Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice Písek byla povolána Zdravotnickou záchrannou službou Jihočeského kraje do obce Nová Ves k požáru osobního automobilu. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že se jedná o nehodu osobního automobilu značky Ford Focus. Ford ležel na boku a kouřilo se z jeho motorové části.

Hasiči motor zchladili a poté pomohli s naložením auta na vůz odtahové služby. Zásah ukončili závěrečným úklidem komunikace. Zraněného řidiče Fordu odvezla ZZS do nemocnice. Na osobním voze nevznikla žádná škoda.

V obci Krasejovka u hlavní silnici E55 zasahovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice u dopravní nehody osobního automobilu. Jednalo se o nehodu vozu značky Citroen C4, který skončil na střeše mimo vozovku. Řidič auta byl v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků ZZS.

Přítomna byla také hlídka Policie ČR, která již zahájila šetření nehody. Příslušníci jednotky HZS provedli u Citroenu protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Zásah hasiči ukončili v 1:31 hodin

Profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec byli vysláni do obce Číměř – části obce Nová Ves, kde měli ve dvoře místního statku vyprostit zpod převráceného traktoru osobu. Ta však byla vyproštěna ještě před příjezdem hasičů. Do své péče si ji převzali zdravotníci ZZS.

Po uložení zraněného řidiče do vakuových nosítek jej hasiči transportovali do sanitky. Traktor, který byl převrácený v zapuštěném bazénu, si majitel statku vyprostil sám vlastními prostředky.