Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K dopravní nehodě, která byla Policií ČR ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, byla do obce Němětice vyslána profesionální jednotka ze stanice Strakonice. Když hasiči přijeli k nehodě, byla zraněná osoba již mimo havarované auto v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči u vozu otočeného na střechu provedli protipožární opatření a po dvaceti minutách se jednotka vrátila na základnu. Před půlnocí po ukončení šetření nehody Policií ČR strakonická jednotka vyjela na místo nehody opětovně, a to s automobilovým jeřábem, pomocí kterého byl havarovaný vůz vytažen z příkopu zpět na vozovku.

Za Planou nad Lužnicí na silnici E55 zasahovala profesionální jednotka ze stanice Tábor u dopravní nehodě osobního automobilu značky Škoda Octavia, jehož řidič nezvládnul řízení, vyjel z vozovky a narazil do protihlukové stěny. Zraněného řidiče si do své péče převzali zdravotníci ZZS.

Zasahující hasiči provedli zajištění místa nehody, havarované auto zabezpečili proti požáru a řídili provoz na komunikaci. Zásah jednotka HZS ukončila po naložení Octavie na vůz odtahové služby úklidem vozovky od ulomených částí karosérie a výbavy vozu. Vyteklé provozní kapaliny byly ze silnice vyčištěny sorbentem. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Dopravní nehoda ohlášená s nutností vyproštění zraněných osob se stala u obce Zahrádky. K zásahu vyjela profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec. V havarovaném osobním autě, které zůstalo po nehodě v příkopě, zůstala jeho osádka.

Zkřížené dveře ji nedovolily havarované auto opustit. Když hasiči přijeli na místo, dveře uvolnili a předali do péče zdravotníků ZZS dvě zraněné osoby. Zároveň provedli u auta protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek. Nehodu na místě šetří Policie ČR.

V Táborské ulici v Písku zasahovala písecká profesionální jednotka u vážné dopravní nehody, při které se střetly nákladní vůz s osobním. Zasahující jednotka musela z osobního auta vyprošťovat těžce zraněnou osobu. Za necelou čtvrthodinu jí hasiči předali zdravotníkům ZZS.

Po ukončení záchranných prací jednotka HZS provedla zajištění aut proti požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Nehoda byla poté předána Policii ČR k šetření. Část písecké jednotky se vrátila zpět na základnu, osádka cisterny vyčkala na došetření a zajistila úklid komunikace.

K dopravní nehodě ohlášené původně s nutností vyproštění zraněných osob vyjela na silnici č. 20 do k. ú. obce Plástovice profesionální jednotka ze stanice České Budějovice. Jednalo se o nehodu osobního automobilu tovární značky Hyundai, jehož řidič nezvládl řízení, vyjel z vozovky a narazil do stromu.

V době příjezdu hasičů byl zraněný řidič v péči zdravotníků. Zasahující jednotka provedla zajištění havarovaného auta proti požáru odpojením akumulátoru a do příjezdu Policie ČR řídila provoz na komunikaci. Když příslušníci Policie ČR přijeli k nehodě, velitel zásahu předal velení a jednotka HZS zásah po 12. hodině ukončila.