Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

V Zahradní ulici v Sezimově Ústí zasahovaly profesionální jednotka ze stanice Tábor a jednotka SDH obce Sezimovo Ústí u požáru chatky. Jednalo se o požár stavební buňky o půdorysu 3 × 5 metů, která stála u železniční tratě a která v okamžiku příjezdu hasičů byla zcela zasažena požárem.

Profesionální jednotce, která na místo přijela jako první, se podařilo požáru po několika minutách dostat pod kontrolu. Zcela uhašen byl požár v 21:56 hodin. Poté bylo požářiště předáno majiteli. Šetření příčiny vzniku požáru bude probíhat dne 24. prosince ve spolupráci s Policií ČR. Výše vzniklé škody činí Kč 50 000,–, stejné vysoká je i hodnota uchráněného majetku.

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice vyjela do domu v ulici J. Š. Baara v Českých Budějovicích, kde v jednom z bytů provedla monitoring kouře. Ukázalo se, že kouř vychází z podlahy v blízkosti komínového tělesa. Hasiči odkryli část podlahové krytiny a zjistili, že kouř jde ze spár komína. Na základě tohoto zjištění bylo odstaveno topeniště (krb v restauraci pod inkriminovaným bytem) a majitel byl poučen o revizi a opravě komína odborníkem.

U další nehody, jež se stala na křižovatce ulic Husova a Zvolenská ve Strakonicích, zasahovala strakonická profesionální jednotka. V době příjezdu hasičů byla u nehody již hlídka Městské policie Strakonice. Jednotka HZS průzkumem zjistila, že z havarovaných aut továrních značek Škoda Octavia a Škoda Fabia unikla chladící směs a malé množství motorového oleje. Hasiči odtlačili auta mimo vozovku a provedli úklid komunikace.