Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Následky střetu dvou osobních automobilů značek Renault 19 a VW Touran likvidovala ve Vrbenské ulici v Blatné místní profesionální jednotka. Při nehodě utrpěla zranění spolujezdkyně jednoho z řidičů, která se v době příjezdu hasičů již na místě nehody nenacházela. Z havarovaných aut nevytekly žádné provozní kapaliny, hasiči pouze uklidili vozovku od úlomků střepů a plastů.

Do příjezdu Policie ČR jednotka HZS řídila provoz na komunikaci a po zadokumentování nehody příslušníky Policie ČR hasiči pomohli pracovníkům odtahové služby s vytažením jednoho havarovaného auta z příkopu a jeho naložením na vůz odtahové služby. Zásah jednotka HZS ukončila závěrečným úklidem komunikace.

Hasiči JSDH Volyně a jednotka HZS Strakonice vyjeli k dopravní nehodě kamiónů v ulici Vimperska ve Volyni. Po příjezdu na místo bylo zjištěno nehoda kamionu, který zavadil o dům a vysypal náklad (pračky) které zasypaly chodník v délce 50 metrů a část silnice.

Hasiči uvolnili komunikaci a chodník a naložili rozbité pračky na připravené auto. Poté se ve 20.30 hod vrátili na základnu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Výše škody je v šetření. Jednotka HZS Strakonice nezasahovala.

K blíže neurčenému kouři linoucímu se ze sklepa domu v Protivíně v ulici M. Krásové vyslalo operační středisko osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanic Písek a Vodňany. Když hasiči přijeli na místo, byla zde již přítomna jednotka SDH obce Protivín.

Hasiči provedli průzkum sklepa a zjistili, že kouř nevychází z uskladněného uhlí, ale z prasklé expanzní nádoby u přetopeného kotle na tuhá paliva. Hasiči celé sklepení odvětrali a pro snížení teploty vybrali hořící materiál z kotle. Poté zásah ukončili. Majitel byl poučen o zákazu zatápění do doby kontroly odbornou firmou.

Na silnici č. 121 u Záluží zasahovala profesionální jednotka ze stanice Milevsko u dopravní nehody osobního automobilu značky Peugeot 306. Vůz skončil převrácený na střechu mimo komunikaci na louce. Jeho řidič vyváznul bez zranění, nebylo třeba jej vyprošťovat.

Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči převrátili Peugeot zpět na kola a provedli kontrolu úniku provozních látek. Žádný únik nebyl zjištěn. Po zajištění havarovaného auta proti požáru jednotka HZS zásah ukončila. Odtah vozu si zajistil sám majitel.